docsforum

reinventant el documental

 

Ficció. Realitat. Mirades. Veus. Contextos. Processos. Quan ens seiem enfront de la pantalla o darrere de la càmera, com a públic o cineastes, ens plantegem una infinitat de qüestions que ens conviden a reflexionar sobre la lleu frontera que separa els gèneres i delimita fins on som i és capaç d’arribar la no ficció. Existeixen múltiples formes d’acostar-nos a la realitat i de modelar-la fins a portar-la a una pantalla. Afortunadament, on existeix una història hi haurà un documentalista per a contar-la i agitar la nostra consciència.

Per què fer documentals? De quina manera es conten millor les històries? Com adaptar-nos a les noves tecnologies? Aquestes són només algunes de les qüestions sobre les quals debatrem en el DocsFòrum amb grans personalitats cinematogràfiques i dels mitjans de comunicació.

Erik Gandini, el nostre convidat especial, abordarà la investigació documental. Aitor Merino, actor i documentalista, disseccionarà la seua pel·lícula Asier ETA biok. Isaki Lacuesta desenvoluparà la seua teoria sobre les fronteres entre realitat i ficció. Jon E. Illescas presentarà el seu llibre La dictadura del videoclip. El realitzador uruguaià Gonzalo Arijón esbossarà el difícil retrat de l’ofici de documentalista. Mercedes Moncada aprofundirà en la importància de la memòria i en com exercir-la en el cine. I per a tancar amb brillantor, el crític i historiador Román Gubern reflexionarà sobre l’evolució del cine de no ficció.

Això és el DocsFòrum, un espai per a reinventar el documental, un cine sempre en transformació i disposat a revolucionar-se a si mateixa.

NACHO NAVARRO | Director executiu

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Subscribe to our mailing list

* obligatorio
Tipo *
Política de privacidad

You have Successfully Subscribed!