Jurats

PANORAMA

Daniel Mahiques i Martí | Espanya

Va estudiar un diplomat en biblioteconomia i documentació en la Universitat de València. Actualment treballa com a bibliotecari i gestor cultural en l’Ajuntament de Montaverner, València. Des del 2012 coordina la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner (Mon·Doc), en l’organització del qual ha col·laborat des del 2009

Eva Peydró | España

Filóloga, traductora, crítica de cine, periodista cultural y escritora. Ha sido jurado en importantes festivales internacionales, como Cannes, Venecia, Karlovy Vary, Valladolid o San Sebastián. Es colaboradora invitada del programa El séptimo vicio de Radio 3. En 2014 fundó la revista cultural en línea El Hype, de la que es directora y a la que contribuye con artículos sobre cultura, críticas cinematográficas y crónicas de festivales de cine. También es miembro de Fipresci y de Fedeora.

Rolando Díaz | Cuba, Espanya

Productor, guionista, director i professor de cine. Ha dirigit 8 llargmetratges, 17 curtmetratges i un migmetratge, els quals han sigut guardonats en diversos festivals nacionals i internacionals, com són el de Berlín, Toronto, Amsterdam, Nova York i L’Havana. Dirigeix el Laboratori de Desenvolupament de Documentals de Creació (CreaDoc) en Canàries i, durant cinc anys, ha codirigit el Festival Internacional de Documentals (MiradasDoc) que se celebra anualment en Tenerife.

MIRADES

Carles Bosch | Espanya

Periodista i escriptor. Ha realitzat diversos reportatges i documentals sobre alguns dels esdeveniments més importants de les últimes dècades, com ara la primera Guerra del Golfo, la Guerra dels Balcans, Kosovo o l’EZLN. El 2002 va dirigir el seu primer documental, Balseros, premiat amb nombrosos guardons en 2014, entre els quals destaquen el Peabody Award i una nominació a l’Oscar a la Millor Pel·lícula Documental. Ha format part del jurat de diversos festivals nacionals i internacionals.

Diego Mas i Trelles | Espanya

Coordinador de programació de DocumentaMadrid i programador en DocsBarcelona, en el Festival de Cine Europeo de Sevilla i Ronda Fest, entre altres. Ha format part del jurat en diversos festivals nacionals i internacionals. Ha produït i dirigit anuncis comercials, vídeos musicals, programes de televisió i diversos documentals. Va ser director de gestió de continguts del grup Filmanova i és expresident de Docus Madrid. Actualment és membre de l’Acadèmia de Cine Europea.

Tania Castro | Espanya

Ha treballat durant els últims 16 anys com a fotoperiodista per al diari El País. Ha comissariat més de 40 exposicions de fotografia. Ha rebut diversos premis i ha realitzat exposicions col·lectives i individuals. És fundadora i directora de PhotOn Festival i cofundadora de la xarxa europea de festivals de fotografia Phen. Així mateix és coordinadora i cocreadora de les campanyes per a Mercabarna i #ClickAlMercat, el primer concurs de fotografia dels mercats municipals de València.

FRAGMENTS

Aitor Merino | Espanya

Actor de cine, teatre i televisió, ha treballat en més de vint pel·lícules, dirigides per Montxo Armendáriz, Pilar Miró, Vicente Aranda, Manuel Matji i Icíar Bollaín, entre altres realitzadors. El seu primer curtmetratge, El pan nuestro (2008), va ser guardonat internacionalment i nominat als Goya. Asier ETA biok (2013), el seu primer documental codirigit junt amb la seua germana Amaia Merino, va guanyar el Premi Irizar del Festival de Sant Sebastià. Actualment dirigeix el seu segon llargmetratge, Fantasía.

Javier Corcuera | El Perú

Va estudiar cine en el Perú i ciències de la imatge en la Universidad Complutense de Madrid. El seu primer llargmetratge, La espalda del mundo (2000), va guanyar el premi Fipresci en el Festival de Cine de Sant Sebastià i el premi OCIC en el Festival Internacional del Nou Cine Llatinoamericà. El seu últim treball, Sigo siendo (kachkaniraqmi) (2013), va guanyar el Festival de Cine de Lima i va obtenir catorze premis internacionals. És director i fundador del festival FiSahara des del 2003.

Raúl Riebenbauer | Espanya

Periodista, documentalista i escriptor. Des de fa anys busca històries amb un mètode peculiar basat en l’obsessió i en la investigació minuciosa. Bons exemples en són el seu llibre de no ficció El silencio de Georg (2005) i el documental La sombra del iceberg (2007), ambdós amb resultats sorprenents. Des del 2012 ha impartit tallers i conferències sobre periodisme d’investigació i documentals en diverses universitats i centres culturals de Lima, Santo Domingo, Utrecht, Madrid, Barcelona i València.

 

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Subscribe to our mailing list

* obligatorio
Tipo *
Política de privacidad

You have Successfully Subscribed!