Jurats

PANORAMA

Cristina Abril | Barcelona, 1964

Formada en la Universitat Autònoma de Barcelona, ha creat i produït continguts de ficció, documentals i publicitat per a Canal+, TVE, TeleCinco, TeleMadrid, Antena 3, Canal 9 i Tv3. També ha participat en els mercats de Cannes, Los Angeles, Marsella i en els itinerants Natpe. Actualment dirigeix la productora Saó Produccions, i treballa en la creació i desenvolupament de continguts per a televisió.

Eva Vizcarra | Zaragoza, 1960

Fundadora i copropietària de les empreses audiovisuals Endora Produccions, La Granota Groga i de Toba Stereo SL. També ha dirigit i produït llargmetratges i curtmetratges documentals com L’arquitecte de Nova York (2016) o Ser o no ser… Antonio Ozores (2015). A més, ha treballat com a productora executiva de diverses sèries de ficció per a televisió, com Gym Tony (2014-2016).

Ricardo Macián | València, 1963

Llicenciat en geografia per la Universitat de València i diplomat en guió per l’Escola Internacional de Cinema i Televisió de Sant Antoni dels Banys i en rodatge de documentals per l’IORTV-RTVE. Compagina la labor d’operador de càmera i director de fotografia amb la de guionista, director i productor, a més d’analista de guió per l’Institut Valencià de Cultura. Així mateix, dirigeix l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Internacional Audiovisual (Apremia).

MIRADES

Carles Xavier López | Port de Sagunt, 1967

Llicenciat en pedagogia i diplomat en magisteri per la Universitat de València (UV). Destaca la seua participació com a coordinador de diferents entitats no lucratives i de programes de formació en l’àmbit de la gestió cultural i animació sociocultural. Actualment, dirigeix el Col·legi Major Rector Peset de la UV i forma part de la Junta Directiva de la Coordinadora Valenciana d’ONGD i del Consell Valencià de Cooperació per al Desenvolupament.

Laura Pérez | València, 1986

Llicenciada en belles arts per la Universitat Politècnica de València. És directora de redacció de la publicació Cartelera Turia, on treballa com a redactora, crítica de cinema i corresponsal en festivals nacionals i internacionals. També és programadora de la secció Curts de la Mostra Viva del Mediterrani. En 2013 va fundar el festival de curtmetratges Requena i… Acció! Actualment treballa en el seu primer llargmetratge com a directora.

Maite Ibáñez | València, 1973

Doctora en història de l’art i gestora cultural. Membre de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art i de Dones en les Arts Visuals. Vicepresidenta de la Mostra Viva del Mediterrani. Ha escrit sobre museografia i cultura visual en revistes com Llapis, Makma o Arts. Forma part de la Càtedra UNESCO Forum Universitat i Patrimoni i coordina les activitats i exposicions del Centre Cultural La Nau i el Palau de Cerveró en la Fundació General de la Universitat de València.

FRAGMENTS NACIONALS

Carmen Velasco | València, 1977

Llicenciada en ciències de la informació, exerceix com a periodista en el diari valencià Las Provincias. Anteriorment va treballar en els serveis informatius de Ràdio Espanya i Ràdio Nacional d’Espanya. Després de passar per les seccions de Regió, Societat i Cap de setmana, actualment és la responsable de la secció de Cultura, en la qual escriu sobre cinema, teatre, música, art, literatura, còmics i gastronomia des de 2006.

Miquel Ramos | València, 1979

Periodista i activista social i cultural. Llicenciat en ciències de la informació i màster en sociologia i antropologia. Va ser membre del grup de música Obrint Pas des de 1996 fins a la seua dissolució en 2014. És formador en matèria de delictes d’odi i prevenció del racisme i la intolerància. Especialista en moviments socials, drets humans i en l’estudi de l’extrema dreta. Ha col·laborat amb diverses ONG i ha impartit conferències en diversos països sobre la lluita contra l’odi.

Teresa Cebrián | València, 1957

Productora i gestora cultural amb un màster en gestió de la producció audiovisual de la Universitat de València. Ha coordinat festivals de cinema, treballat en planificació i desenvolupament en RTVV i organitzat esdeveniments internacionals per a la Fundació per a la Recerca de l’Audiovisual. Des de 2013 és coordinadora de l’associació de guionistes EDAV. A més, col·labora amb l’Institut Valencià de Cultura impartint tallers de pitch per als guions subvencionats per l’institut.

FRAGMENTS VALENCIANS

Fani Grande | València, 1966

Escriptora i guionista. Ha exercit com a presentadora de programes d’entreteniment en Radiotelevisió Valenciana, columnista d’opinió en els diaris Levante-EMV i El Mundo —edició València—, locutora en la 99.9 València Radie i ajudant del cap d’estudis de l’Institut Cervantes de Nova York, Estats Units. A més ha publicat diversos llibres, entre els quals es troben RTVV: passat, present i futur o El fèmur d’Eva, títol que també li dóna nom al seu blog.

Jessica Crespo | Alcàsser, 1983

Codirectora i conductora del primer magazín matinal d’À Punt. Triada per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per la seua experiència en el mitjà i en el sector de la comunicació. Anteriorment ha desenvolupat la seua carrera professional en diferents mitjans, encara que principalment en la Cadena SER. A més de dirigir i editar Hoy por hoy Comunitat Valenciana, també es va encarregar de l’engegada del primer programa íntegrament en valencià de Cadena SER Comunitat Valenciana.

Paloma Mora | València, 1970

Productora de TV ON Produccions des del 2000. És llicenciada en ciències de la informació i DEA en comunicació audiovisual per la Universitat Politècnica de València i la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha produït més d’una vintena de programes de televisió i set llargs, entre els quals destaquen Terra cremada (2017) dirigida per Sílvia Quer o Brava (2017) de Roser Aguilar. També ha produït diversos curtmetratges com Les raons d’Elena (2014) d’Almudena Verdés.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Subscribe to our mailing list

* obligatorio
Tipo *
Política de privacidad

You have Successfully Subscribed!