Olé, olé, olé!: un viatge a través de l’Amèrica Llatina

Títol original: Olé, Olé, Olé!: A Trip Across Latin America
Direcció: Paul Dugdale
Producció: Sam Bridger
Fotografia: Jonas Mortensen
Edició: Christopher Bird
País: Regne Unit
Any: 2016
Duració: 105′
Idioma: anglés
Web: rollingstones.com
Estrena nacional

Sinopsi

Aquest documental segueix The Rolling Stones amb la seua gira «América Latina Olé» per l’Amèrica Central i l’Amèrica del Sud, ruta que va ser possible gràcies al final de les restriccions a Cuba en 2015. Després de visitar Xile, Argentina, Colòmbia i cinc països més, la banda estava ansiosa per donar la puntellada inicial al nou futur de Cuba —malgrat tots els malsons logístics— i per fer història en ser la primera banda de rock en tocar per a una audiència de més d’un milió de persones en La Havana.

Horaris

Dijous 11 | 20:00 | Centre del Carme
Diumenge 21 | 21:00 | Docs a la Plaça

Paul Dugdale (Regne Unit, 1981) va estudiar en la Central Saint Martins de la Universitat d’Arts Londres. És un apassionat del cine i la música, reconegut per dirigir vídeos de concerts i documentals musicals d’artistes com ara Adele, Coldplay, Lenny Kravitz i One Direction. ¡Olé, olé, olé!: un viatge a través de l’Amèrica Llatina és el quart projecte que realitza amb The Rolling Stones.

  • Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America (2016)
  • The Rolling Stone Havana Moon (2016)
  • One Direction: Where We Are (2014)
  • DocsMX
  • Rome International Film Festival
  • TIFF
  • Rio Film Festival
  • Calgary International Film Festival
  • Festival de Cine de Oaxaca

The Rolling Stones
Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America

 

Amb quasi una trentena de pel·lícules que han immortalitzat cada etapa de la carrera dels Rolling Stones, totes les aproximacions cinematogràfiques a la banda semblaven esgotades. No obstant això, Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America proposa un enfocament inèdit: l’impacte dels Stones en l’Amèrica Llatina. I ho fa amb el fil argumental de la seua gira per deu ciutats llatinoamericanes en el 2016, culminada amb l’històric concert gratuït en L’Havana davant més d’un milió de persones.

La pel·lícula està dirigida per Paul Dugdale, expert en filmar estreles del rock i del pop —Lenny Kravitz, Coldplay, Adele, etcètera—. El realitzador britànic equilibra la seua mirada en diferents plans: escenari, públic, backstage, fans, hotels i les trobades dels membres de la banda amb artistes locals. A través de les reflexions de diferents actors, i dels mateixos records i reflexions de Jagger i Richards, el documental mostra el seu autèntic valor: explicar la singularitat del significat dels Rolling Stones —i del rock en general— en alguns països llatinoamericans, on les dictadures castraren la seua difusió. I com explica Keith Richards, «si prohibeixes alguna cosa aconsegueixes crear un moviment al voltant d’allò i s’apropiaran de tot el que signifique rebel·lia». Així va ocórrer en Mèxic, en Xile i, especialment, en Argentina on els seus apassionats rolingas s’apropiaren dels Stones més enllà del seu concepte musical.

Paral·lelament al recorregut de la gira, Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America ens mostra els preparatius del concert en Cuba. Un esdeveniment de tal magnitud mai s’havia realitzat en l’illa i, malgrat l’aval del govern d’un Raül Castro conscient del simbolisme aperturista de l’esdeveniment—ara el rock sí que ens ve bé—, hi havia poques garanties que la producció arribara a bon port. Les càmeres ens situen en les reunions per a la producció de l’esdeveniment i la tensió sorgida per la coincidència de la visita d’Obama i la ingerència del Papa Francesc suggerint que no actuaren un Divendres Sant.

El documental, a més, regala moments impagables: el grup unint-se a una improvisada jam amb percussionistes uruguaians, Jagger passejant pel Cementeri de La Recoleta, mariachis versionant Happy, les picardioses rialles de Mick i Keith recordant com es va gestar Honky Tonk Women en una hisenda brasilera… i, finalment, les magnífiques tomes des del backstage en els instants previs al concert de L’Havana.

Arturo Blay
Comunicador en ràdio i paper, divulgador musical, defensor de la paella amb romer i caragols, de les guitarres, i còmplice de qui veu la vida amb un somriure.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Subscribe to our mailing list

* obligatorio
Tipo *
Política de privacidad

You have Successfully Subscribed!