Omega

Direcció: José Sánchez-Montes, Gervasio Iglesias
Producció: Telecinco Cinema, Universal Music Spain, Sacromonte Films, Mediaset España
Fotografia: Juan Manuel Carmona
Edició: Mercedes Cantero, Pablo Rojo
País: Espanya
Any: 2016
Duració: 86′
Idioma: castellà
Web: sacromontefilms.com
Estrena valenciana

Sinopsi

Aquest llargmetratge documental conta el procés de gestació de l’àlbum homònim, un projecte inusual, anàrquic i sorprenent creat per Enrique Morente i la Lagartija Nick en els anys noranta, el qual es va convertir en un esdeveniment revolucionari que va fusionar la veu flamenca i les guitarres elèctriques amb la poesia de Federico García Lorca i les partitures de Leonard Cohen.

Horaris

Dimecres 17 | 20:00 | La Filmoteca
Dijous 18 | 19:00 | Docs a la Plaça

José Sánchez-Montes (Espanya, 1961) és director, productor i guionista. Entre els seus últims treballs com a director destaquen Martirio (2014) sobre la cantant de Huelva, Cuando yo era… Eva la Yerbabuena (2013) i Me acuerdo perfectamente (2013), un passeig per la memòria vital i personal. També ha dirigit el film sobre Camarón, Tiempo de leyenda (2010). Va ser amic personal de Morente durant tota la seua vida. Posseeix un material privilegiat del gran cantaor i va ser el director del celebrat documental Enrique Morente sueña la Alhambra (2005).

Gervasio Iglesias (Espanya, 1966) és director i guionista. La seua trajectòria professional com a productor abraça dues grans línies de treball: els llargmetratges de ficció i els documentals. Entre les ficcions es troben La isla mínima (2014), Juan de los Muertos (2011) i El hombre de las mil caras (2016). Mentre que entre els documentals destaquen Triana pura y pura (2014) de Ricardo Pachón; Sigo siendo (2014) de Javier Corcuera; Mi querida España (2015) de Mercedes Moncada; i Tiempo de leyenda (2010) de José Sánchez-Montes.

 

 

  • Omega (2016)
  • Beefeater In-edit
  • Premis Goya. Nominat Millor Documental (2017)
  • Premis Forqué. Nominat Millor Documental (2017)
  • Premis Asecan. Nominat Millor Documental, Millor Direcció de Producció, Millor Muntatge (2017)
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Subscribe to our mailing list

* obligatorio
Tipo *
Política de privacidad

You have Successfully Subscribed!